20 Temmuz 2015 Pazartesi

ŞANLIURFA ŞURUÇ'DA PATLAMA ANI

işid


Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde intihar saldırısı meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Şanlıurfa kent merkezinden takviye polis ekipleri gönderildi. İstanbul ve Ankara'dan Kobani'ye destek için giden 300 kişilik ESP'li gençlerin hedef alındığı belirtiliyor. Patlamanın nedeni henüz bilinmezken, patlamanın basın açıklaması sırasında meydana geldiği belirtiliyor.


GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI :

Görgü tanıklarından Garip Çelik şunları söyledi:

“Basın açıklaması için gitmiştim. Gençler basın açıklaması yapacaktı. Hangi koşullarda Kobani’ye geçeceklerini anlatıyorlardı. Tam fotoğraf çekmeye çalışırken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık o derece şiddetliydi. Tam basın açıklaması yapılırken oldu. Patlama diyoruz ama patlamanın şekli belli değil, canlı bomba olabilir. Bu daha önce tasarlanmış. İntihar saldırısı olabilir, çözemedik. Gerçekten çok büyük bir kargaşa yaşandı. Kamera elimdeydi, insanlar şoka girdiler, sonra yaralılar taşınmaya başlandı.
cesedler


Çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan patlamanın parça tesirli bombadan kaynaklandığı bildirildi. 
Sürekli kan anonsu yapılırken bölgeye polis ekipleri sevkediliyor. Saldırıyı IŞİD'in düzenlediği ihtimali üzerinde duruluyor. 

Patlamanın olduğu anlarda kobanidede 2 patlama olmuş.İşidin yaptığına kesin gözüyle bakılıyor.

Patlama anı;



Patlama sonrası görüntüler;





        

0 yorum:

Yorum Gönder