19 Temmuz 2015 Pazar

SCİENTOLOGY TARİKATI

tarikat

Farklı bir tarikatı tanıtacak bu sefer 
Bu yapının düşüncesi çok saçma ama nasıl inanıyorlar insanlar anlamak da güçlük çekiyorum.Müslümanlığı kabul etmıyorlar ama bu antin kuntin şeyleri ölümüne inanıyorlar.Bu tarikatta ünlü film yıldızları da vardır.
Başlayalım anlatmaya;

Kuruluş
Scientology, ABD'li bilim kurgu yazarı L. Ron Hubbard tarafından geliştirilen bir inanç ve buna bağlı uygulamaların bulunduğu bir inanç akımı. Başlarda Hubbard tarafından kişisel gelişim için hazırlanan bir felsefe iken daha sonra bir dini akıma dönüşmüştür. 

İnanç
Bundan 175 milyon yıl önce hüküm süren galaktik bir konfederasyonun lideri Xenu isimli varlık anlaşmazlık yaşadığı milyarlarca varlığı dünyamıza göndererek Hawaii yakınlarında bir yanardağa attırmıştır. Günümüzde insanları yaşadığı acı ve sıkıntıların kaynağı halen yeryüzünde olan o varlıkların ruhlarıdır.Bu ruhlara thetan denmektedir. Scientology'e göre insanlar bu ruhların manevi baskısından kurtulunca gerçek mutluluğa kavuşacaklardır. Scientology üyeleri insan ruhunu arındırmak ve vücudun bir köşesinde barındırmak için çeşitli yöntemler geliştirdiklerini iddia ederler. Bu yöntemlere dianetics adını verirler.Hollywood yıldızlarından Tom Cruise, ve John Travolta bu akımın içinde yer almaktadırlar.


tarikat


Günümüz
Scientology, ABD başta olmak üzere birçok ülkede ayrı bir din olarak kabul edilmiştir.Scientology 1990'lı yıllardan sonra daha da ünlenmeye başlamıştır. Scientology yetişkin çizgi komedi dizisi South Park'ın "Trapped in the Closet" adlı, 16 Kasım 2005 tarihli bölümüne konu olmuştur.O bölümü youtubeye yükledım ama tüm dünya çapında yasaklandığı için yayınlamadı ama burda yayınlıyorum buyrun izleyin.





Scientology 1950'li yıllardan sonra dünyayı saran UFO dinlerine benzetilebilir.ABD'de yaygın ve güçlü bir yapılanması bulunmasına karşın Avrupa'da özellikle Almanya'da tehlike olarak görülen Scientology'e karşı sert tedbirler alınmaktadır.
Bir kaç yıl içerisinde büyük bir tv kanalı kurmaya basladılar. Flim çekerek insanların beyinlerini yıkıyıp üye çekmeye çalışacaklar.

Scientology 'gerçekleri'

  • 1954'de temelleri atılan Scientology köklerini Budizm, Hinduizm, Hıristiyanlık gibi birçok dine dayandırıyor. Dünyayı ve galaksiyi kurtaracak bir doktrinin ve bunu uygulayacak yöntemlerin tekeli olduğunu iddia ediyor.
  • Kilise yetkilileri, Scientologistlerin son 5 yılda önceki 50 yıldan daha fazla arttığını öne sürüyor. Yani dünyanın en hızlı yayılan dini Scientology.
  • Scientology 1993'ten beri vergiden muaf tutuluyor. Dünyanın en zengin tarikatı olarak nitelendiriliyor. 
  •  Modern tıbbın piyasaya sürdüğü ilaçların kullanımına şiddetle karşı çıkıyor.
  • Sessiz doğuma inanılıyor.
  • Tom Cruise, Kirstie Alley gibi ünlü üyeler dini yaymak için elçi olarak kullanılıyor. Bu örgütlenmenin adı Project Celebrity (ünlü projesi).
  • Sadece parası olan aydınlanmaya ulaşabiliyor çünkü Scientology seanslarının her biri için yüklü miktarda para alınıyor.
  • Tarikatın Sea Org isimli üniformalı askerlerden oluşan bir deniz filosu var. Tarikatın liderleri bu organizasyona bağlı.
  • Hubbard'ın felç geçirerek ölmesi, ruhunun ölümsüzlüğe ulaştığı şeklinde örtbas edildiğinden beri tarikatın yeni lideri David Miscaviage.
BLOĞUMUZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN. TWİTER YOUTUBE VE DİĞER MECRALARDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.
                                                                       
                                                                   Kaynak; vikipedi

0 yorum:

Yorum Gönder