21 Nisan 2014 Pazartesi

Katy Perry'nin Dark Horse Klibine 'ALLAH' Düzeltmesi

Amerika'nın en çok sevilen ve en çok dinlenen şarkıcılarından biri olan Katy Perry'nin başı yeni şarkısı Dark Horse'a çektiği klibi ile belada.

katy perry dark horse


Müslüman bir youtube kullanıcısı tarafından farkedilen detayda ünlü şarkıcı Katy Perry'nin yeni klibinden Allah kolyesi takan bir adamın kolye ile birlikte toz olması dini açıdan büyük bir tepki çekti ve farkedilen kişi tarafından videonun yasaklanması için bir imza kampanyası başlattı.
Yeni klibi Dark Horse'da eski bir mısır prensesini canlandıran Katy Perry, klipte üzerinde Arapça olarak Allah yazılı kolyesi olan bir adamı kolyesiile kuma çeviriyor. İngiltere'de Bradford şehrinde oturan ve Müslüman olan Shazad Iqbal isimli bir kişi, yazdığı dilekçede klibin İslam'a ve Müslümanlar'a hakaret niteliğinde olduğunusavundu.
KLİP YENİDEN KURGULANDI
Kısa sürede ses getiren klip yeniden kurgulandı ve söz konusu kolye klibin içinden çıkarıldı. Video YouTube'da yayınlandığı günden bu yana 53 milyon kez izlendi.
katy perry


Bir sonra ki yazımızda Dark Horse'nın klip analizıni yapacağız.


1 yorum:

  1. bu klip i ilk izledigimde fark ettim ama ALLAH yazan kolyenin ucu yoktu dikkatimi çekti mason mu diye araştırdıgımda bu sitede kolyeyi gördüm anlayacagınız artık sansürlenmiş orası orjinal video da

    YanıtlaSil