7 Şubat 2014 Cuma

Sübliminal Mesajlar

beyin yıkama

   sübliminal mesajları her yerdeler ama bizim görmemiz zor sadece bilinçaltımız algılıyor herseye çok dikkatli bir sekıilde bakarsak görebiliriz.


   subliminal mesaj veya bilinçaltı mesaj, başka bir objenin içine gömülü olan bir işaret ya da mesajdır ve normal insan algısı limitlerinin altında kalmak, o anda fark edilmemek üzere tasarlanmıştır. subliminal mesajlar insanın bilinçli dikkati tarafından fark edilemezler, ancak bu mesajların insanın bilinçaltını etkiledikleri ileri sürülmektedir. subliminal teknikler reklamcılık ve propaganda alanlarında sıklıkla kullanılmaktadır. bu tekniklerin amaçları, etkisi, kullanım sıklığı ve rekabet gibi konularda ahlaka uygunluğu konuları tartışmalıdır.

   nerede görürürüz; dizi, sinema, reklam izlerken bir resme bakarken, kliplerde, müzilerde dinleriz.

illuminati ise bunu yeni çıkarağı şarkıcı ve oyuncuları sübliminal mesaj olarak gösterdıkten sonra piyasaya sürüyor.
                                           facebook sübliminal
Çocuklar için büyük tehlike çizgi filimlerin içinE YERLEŞtiriliyor.
TV’de çocuk kuşaklarında gösterilen çizgi film ve eğlence programlarının büyük bir çoğunluğu dışarıdan ithal edilmektedir. Televizyon kanalları, bu tür programları hiçbir incelemeye ve denetime tabi tutmadan yayına sokmamalıdır. Ünlü çizgi film yapımcıları bile zaman zaman subliminal bilinçaltı mesajlar nedeniyle, çocuklarımızın ve gençlerimizin henüz olgunlaşmamış ya da kişiliği oturmamış beyinlerini, kendi amaçları doğrultusunda istismar edebilmektedir. Bu durum, çocuklarımızı ve insanlarımızı yozlaştırmaya sebep olabilir. Çocuklarda beyin gelişiminin tam olmadığını da düşünürsek subliminal mesajların ne denli tahribat yapacağı açıktır


Peki, ne yapmak gerekiyor?
Yetişkinlerin ve çocukların müzik parçalarını dinlerken ya da herhangi bir film izlerken, bilinçaltının verilen mesajları hiç aksatmadan kayda alıyor olabileceğini söyleyen Yavuz, görüşleri şu sözlerle dile getirmeyi sürdürüyor: “Bilinçaltı hiçbir mesajı unutmaz. Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde bilinçaltı reklam yasaklanmıştır ama bütün bu reklamları, dizi, film ve belgeselleri bilinçaltı mesaj içerip içermediği noktasında denetleyecek ve toplumu uyaracak, yeni donanımlara ve yazılımlara ihtiyaç vardır. Ülkemizde TV ve radyo kanallarının çokluğu nedeniyle bunların hepsini birden denetlemenin zorluğu inkar edilemez bir gerçektir. Bu nedenle görsel ya da işitsel medyanın, bireysel davranarak kendi denetimlerini yine kendilerinin yapmaları ve genç dimağları her türlü subliminal saldırılardan korumaları insani bir görev olduğu kadar, aynı zamanda milli de bir vazifedir.

çocuklarınıza izletilmeyecek kanallar;
 cartoon network, disney channel, trtçocuğun ise türk yapımı çizgi filmlerini seyrettirin.(pepe, kelooğlan)


birkaç reSme bakalım:


bugs bunny sübliminal

illuminati sembolleri
                                             walt disney
                                                    cartoon network

1 yorum:

  1. Ama bazen türk yapımı çizgifilmlerde subliminal mesaj olabiliyor

    YanıtlaSil