1 Ocak 2014 Çarşamba

R4BİA işareti mason mu?

rabia işareti
   

 Rabianın anlamıyla baslayalım önce


"Arapçada rabia, dört demektir. Dört ve dördüncü.
Ortadoğu sembolizminde, çok eskilere dayanan Rabia işareti, pagan geleneğinde kullanılmıştır. Eski pagan kültüründe RAB-İN-A, Rabbi reddedim manasına geliır.
Yaratılışın 4 enerjisinin (açık olan 4 parmak) düşmüş enerjiye (kapalı baş parmak) biat edişini sembolize eder.

Masonlarda ki işarete bakalım

Masonlarda, 4 parmağın açık bırakılması ve baş parmağın içe doğru bükülmesi ile birlikte, elin kalp hizasında “ceketi baş parmakla, açık parmaklar arasına” almak sureti ile bu hareket yapılır. Mason tokalaşmalarında, 4 parmak dik iken, baş parmak kıvrık ve içe doğrudur. Tamamen. “Rabia işareti şeklindedir.” Hatta bir mason, karşısındaki kişinin mason olduğunu bu özel iletişim yöntemi sayesinde anlar. Baş parmak, karşıdaki kişinin baş parmağı ile işaret parmağı arasındaki deriyi sıkıyor ise, kişinin mason olduğu kanısına varılır.

  illuminati

       



mason selamlasması
Bu sembolün “masonik” olması, meydana çıkanları mason kılmaz. Benim şahsi kanaatim, kapitalist modernite çağında sembollerin güçlü bir iletişim aracı olduğudur. Yani esasen, geniş kitleleri kuşatan her sembol, büyük bir iletişim aracıdır. Bir mesajı, semboller ile verebilirsiniz. Bu nedenle “eşi Nasa’da” çalışan Mursi’nin, küresel lordlara çaktığı bir selam olarak görebileceğimiz türden bir sembolün yaygınlaştırdığını görüyoruz. Her ne kadar “Mısır’da yaşanan askeri darbeye karşı isek, bu darbe öncesinde, kadınların suratına kezzap döken muhafazakar saplantılarını din sayarak, insanlara müdahale eden ihvancı şizofreniye de karşıyız.” Bu anlamda, karşıtlığımızın en temel nedenlerinin başında da îhvan’ın küresel lordlara olan yakınlığı gelmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder